skip to Main Content

Usein kysyttyä

Voit pukea päällesi mitä tahansa juhlamekosta verkkareihin. Pääasia on, että viihdyt itse vaatteissasi ja voit liikkua ne päällä. Hommassa voi tulla hiki, joten parasta mekkoani en ehkä vetäisi päälle, mutta saa sellaisessakin ilmestyä.

Kengät – vaatetuksesi tärkein osa. Oleellisinta on, että kenkäsi pohjat ovat puhtaat, eivätkä jätä jälkiä lattiaan. Ulkokengillä ei missään tapauksessa mennä saliin! Suosittelen jalkaan tossuja tai kevyitä lenkkareita, ei kuitenkaan sisäpelikenkiä. Ne ovat usein turhan pitävät. Myös sukkasillaan voi aivan hyvin tanssia.

Koska tanssiessa voi tosiaan tulla hiki, saattavat pieni pyyhe ja vesipullo olla hyvät lisävarusteet paritanssitunnilla. Tanssiliikuntatunnille vesipullo ehdottomasti mukaan!

Hygienia. Suihkussa käynti, hampaiden pesu ja puhtaat vaatteet, niin avot, olet jo lähes parkettien partaveitsi. Huomioithan toiset tanssijat, etkä käytä voimakkaita hajusteita.

Kiertävä parinvaihto on termi, jonka käytännön tulet oppimaan paritanssitunneilla välittömästi. Toivomuksena on, että kaikki osallistuvat parinvaihtoon, mutta lopulta päätös on jokaisen oma.

Vaihtaminen nopeuttaa huomattavasti tanssin syvällistä oppimista. Oman parin kanssa saattaa oppia askeltamaan kuviot läpi piankin, mutta se ei ole vielä tanssia. Paritanssissa vienti-seuraaminen on asia, johon kaikki vapaasti vietävät paritanssit perustuvat. Jokainen viejä (= usein mies) ja seuraaja
(= usein nainen) ovat omanlaisiaan ja tapoja viedä/seurata on yhtä monta kuin on tanssijoita. Siksipä on tärkeää heti alusta saakka opetella tanssimaan useiden eri ihmisten kanssa.

Sitoutumalla koko kaudeksi saat parhaan hyödyn tunneista. Näin saat riittävästi toistoja tanssiaskelten ja muiden taitojen omaksumiseen. Tällöin myös opettaja pystyy auttamaan sinua paremmin ottamalla huomioon henkilökohtaisen lähtötasosi.
Kaikkein tärkeintä on kuitenkin ilmestyä paikalle, vaikka vähän jännittääkin. Jännitys haihtuu pian ja huomaat, että tanssi on varsin koukuttava harrastus!
Back To Top