skip to Main Content

Tasokuvaukset

Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele asiaa opettajalta. Muista, että aina kannattaa mieluummin hakea varmuutta ja kertailla alemmilla tasoilla kuin hypätä seuraavalle tasolle liian aikaisin!

Perusteet

Tämä taso on vasta-alkajille, eikä mitään ennakkotaitoja tarvita. Kurssit aloitetaan tanssin perusteiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan perusaskeleita ja -kuvioita, viemisen ja seuraamisen perusteita, haetaan oikeaa tanssirytmiä ja tutustutaan tanssin yleisiin lainalaisuuksiin. Tavoitteena on oppia tanssilajien perusteet ja tämän myötä uskaltautua myös tanssipaikoille tositoimiin!

Perusteet/keskitaso

Voit siirtyä sinivihreälle tasolle, kun perusteet ovat sinulle tuttuja ja olet käynyt opetettavista lajeista useamman vihreän tunnin. Tällä tasolla harjoitellaan entistä sujuvampaa vientiä ja seuraamista, tanssin perustekniikkaa sekä hieman haastavampia peruskuvioita ja niiden variointia. Tavoitteena on saada varmuutta ja sujuvuutta tanssiin.

Keskitaso

Sininen taso on sinulle, kun tanssisi on selkeää ja sujuvaa, vienti-seuraamistaitosi ovat jo melko hyvät ja hallitset peruskuviot varmasti. Tason tavoitteena on vientiseuraamisen kehittäminen ja parityöskentelyn hiominen. Näillä tunneilla keskitytään myös lajinomaisen tanssin tuottamiseen. Saat vinkkejä musiikintulkintaan ja haasteita uusista kuvioista. Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet seuraavalle tasolle ehtivät kehittyä.

Keskitaso/haastava

Sinipunaiselle tasolle siirryttäessä tanssilliset valmiutesi tulee olla hyvällä tasolla. Tanssit jo sujuvasti ja leikitellen tanssiparisi taitotason huomioiden. Haluat oppia yhä paremmaksi tanssijaksi ja ymmärrät, että sen eteen on tehtävä töitä. Olet valmis haastamaan itseäsi. Ymmärrät, että miellyttävään paritanssikokemukseen tarvitaan kaksi, mutta sinä olet vastuussa omasta tanssistasi. Tunneilla opetettava tanssitekniikka on tarkkaa ja kuvioissa riittää pureskeltavaa. Tavoitteena on laadukkaan tekniikan kautta tuottaa entistä parempia tanssielämyksiä sekä vapauttaa ajatuksia myös luovuuden ja riemun löytämiseen.

Haastava

Tämä taso on sinulle, jos alempien tasojen vaatimukset ovat jo hyvin hallussa. Vientiseuraamisesi on laadukasta, tanssisi lajinomaista ja pystyt mukauttamaan sitä tanssiparisi tason ja tyylin mukaan. Kehonhallintasi on hyvällä tasolla. Tulkitset tanssissasi sujuvasti haastavaakin musiikkia ja käytät monipuolisesti kuvioita. Sinulla on motivaatiota kehittää tanssisi yksityiskohtia ja viedä tanssiasi sitä kautta uudelle tasolle. Olet jo oivaltanut, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei tule koskaan valmiiksi. Haastavien tuntien tavoite on, että sinusta tulee monipuolinen, taitava ja suvaitsevainen tanssija. Pystyt sujuvaan, lajinomaiseen ja parin huomioivaan, läsnäolevaan tanssiin.

Back To Top