skip to Main Content

Ulpu pähkinänkuoressa

Ulpu Jarva on tanssinopetuksen ammattilainen. Hän on koulutukseltaan tanssinopettaja AMK, ammatillinen opettaja AMO sekä diplomitanssinopettaja STOL. Näiden lisäksi hänellä on useita tanssinohjaaja-tutkintoja. Näistä lisää täällä.

Ulpu on toiminut tanssinopettajana eri yhteyksissä jo vuodesta 2012. Vuonna 2020 hän perusti oman yrityksensä ja toiminta siirtyi sen nimiin. Aiemmin Ulpun on voinut tavata Espoon työväenopiston tanssikursseilla, vierailevana opettajana eri tanssiseuroissa, tanssikilpailujen tuomaristossa, tanssinohjaajien kouluttajana sekä Suomen tanssinopettajien liiton seuratanssijaoksen jäsenenä.

Ulpun vahvuudet tanssinopettajana ovat vahva pedagoginen osaaminen ja lempeä läsnäolo. Tunneille on mukava tulla ja siellä on helppo olla. Jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on ja kaikki saavat oppia omaan tahtiinsa. Tunneilla on rento ilmapiiri ja hymy herkässä.

Omien tuntiensa lisäksi Ulpu opettaa edelleen säännöllisesti vierailevana opettajana eri tanssiseuroissa.

Tässä blogissa Ulpu kertoo omista ajatuksistaan ja syistään tanssia: https://tanssintahtionline.fi/tanssintarina-vol2-lammas-laatikossa/

Linkin kautta voit tutustua myös Ulpun opinnäytetyöhön, jossa hän käsittelee läsnäolon kokemusta, merkitystä ja opettamista paritanssin yhteydessä: Parista tanssista paritanssiksi – Kohti läsnäolevampaa paritanssia

Ulpun tanssiuskontunnustus

Minä uskon tunteisiin,
iloon, heittäytymiseen,
tanssin tunnelman tuojiin.

Ja vientiin sekä seuraamiseen,
tanssin kivijalkaan,
meidän tienviittaamme,
jota ilman olisimme hukassa,
suorittamassa askelia,
kärsimässä orkesterin tahdissa.

Minä uskon hymyyn,
huumoriin, rohkeuteen,
toisen lempeään hyväksymiseen.

Ja tanssitekniikkaan,
vaikken siitä meteliä pidäkään.
Oman kehon hallintaan ja
ymmärrykseen liikkeestä.

Näiden avulla uskon saavuttavani
parinvälisen yhteyden,
virheiden anteeksiantamisen
ja autuaan tanssielämän

Back To Top